tricou bayern munchen La Paris, proprietarul


tricou bayern munchen La Paris, proprietarul clubului, Qatar, acoperă 75 de milioane din cele 95 de milioane de costuri de conversie. Biroul a fost deja relocat, iar incinta a fost transformată în saloane – fără vedere la gazon. Problema: Prinzenpark este situat în mijlocul unei zone rezidențiale. O creștere a capacității prin scăderea suprafeței de joc este planificată abia după Campionatele Europene. Sunt probleme structurale deoarece stadionul este construit parțial peste autostrada orașului.

Fanii fotbalului german – în special celor de la Bayern Munchen – li se recomandă să viziteze St Etienne în timpul Campionatelor Europene. Verzii au deschis un muzeu pe stadion în 2013, care găzduiește și postul care l-a împiedicat pe St. Etienne să marcheze împotriva lui Bayern în finala Cupei Europei (0-1) de la Glasgow, pe 12 mai 1976. Francezii, care au cumpărat piesa suvenir cu 20.000 de euro de la un cetățean scoțian, jură și astăzi că mingea ar fi intrat dacă stâlpul nu ar fi fost pătrat, dar ar fi fost deja rotunjit…

Allianz Riviera din Nisa este probabil cel mai ecologic stadion de la Campionatele Europene. Peste 4.000 de panouri solare asigură producerea de trei ori mai mare decât energia necesară. Se folosește energia geotermală și se colectează apa de ploaie pentru irigarea spațiului.

Noul stadion din Bordeaux a fost tricouri de fotbal pentru copii proiectat de aceiași arhitecți care au fost responsabili pentru Allianz Arena din München.